A Monkey XMas Carol

Er was afgelopen week sprake van totale chaos in het dierenbos. Whaaat? Nja. Door een corona-uitbraak zaten de animals acuut in de stress. En er was een megapallet met kerstpakketten bezorgd. Alleen, het leek erop dat de verkeerde dhl-zending boven het bos was gedropt.

En zo kon het gebeuren dat een vrij sippe Dolly de Draak op een chinese kool en een flipfoon uit de jaren ’00 zat te kauwen. Want haar feestelijke kersthamburger was apparently bij de overbuurman bezorgd, mr. Popo de Panda. Die inmiddels lag te burpen onder zijn favoriete glimmendgroene kaktus. Want burgers processen blijft een dingetje hoor, ook voor grote jongons zoals Popo.

Maar er ging meer mis: de fashionable lippenstift voor Bibi de Bambi was per ongeluk opgegeten door Bruno de Buldog. En de suikerspinkar die Bruno op zijn kerstlijstje had staan, was drie palmbomen verder bezorgd bij Ollie de Olifant en Zuzu de Zebra. En van wie was die goudkleurige rolkoffer met roze kersttrui erin dan? Ahhh. Die bleek van de Kerstman. Die stond op het punt om in stilte te vertrekken. He-le-maal teleurgesteld in de kerstpakketdienst die zo had gefaald dit jaar. En wat was er precies aan de hand met stoute Dunno de Dino dan? Nou, die dronk zich een compleet delirium door al deze stressdingen. Gwoon, door de voorraad gin tonic, rosé, kratje bier en champagne in 1 keer achterover te slaan. Waardoor hij op de jungle-IC terechtkwam en het dierenbos dus geen nye zou kunnen vieren, omdat de drankjes dus nu al op zijn. Oh no. En verder nog drama? Ja plenty. Het PhilharCovid Orchestra was dus getroffen door een uitbraak: DJ Monkey lag onder een dekentje, de microfoon, koptelefoon, keyboard, platenspeler en beatbox zaten er maar slapjes bij. Ook Zaza zangvogetje die eigenlijk de backing vocals had moeten inzingen, was door corona haar stem kwijt. Dat zouden dus zo maar heel silent feestdagen kunnen worden.

En daar waren de bewoners van het toch al getroffen dierenbos, not so happy mee. Dus tekenden het Dierenbos Management Team bestaande uit: Gigi Giraffe, Pinki de Goudvis, Chimpi de Chimpansee, Patrick de Panter (met mondkapje), Kelly de Kersthond, Dolly de Draak, Yoyo de Yorkshire Terriër, Sloompie de Slak, de dierenpetitie: Red het dierenbos de Kerstjungle door!

En toen ging het los hoor: complete pop-up food trucks werden met zaag en nijptang in elkaar geknutseld. De wandjes mooi geverfd. Allesh om doekoe in te zamelen. Gegrilde maïskolven, taart en cupcakes, komkommersalade, popcorn, pizzaslices, marshmallows, fluffy donuts, lucky charms, broodjes hotdog met rode pepers, ananassmoothie, avocadobowls, verse peren, friet en sushi met rode ui. Echt, er waren zo belachelijk lekker en veel snacks om te verkopen, niet normaal. Daarnaast werden er complete sportvenues opgezet en Olympische artiesten ingevlogen. Die wilden spontaan allemaal belangeloos een potje sporten, zo tof van hun. Er werd gevoetbald en getennist. Zelfs Puck de Puma waagde zich aan een potje badminton en basketbal, waar hij normaalgesproken echt heel lui in de schaduw van het dierenbos ligt te chillen. De dinobroertjes bleken ook heel goed in American football. Dus daar kwam ook enorm veel volk op af. Met als gevolg heel veel toegangskaartjes die over de jungle-toonbank gingen, yay. Echt ongelofelijk. Ook werden er spontaan cadeaus in het dierenbos gedropt. Omdat heel veel peoples het zielig vonden dat de dieren van het dierenbos de verkeerde pakketjes bezorgd kregen. Fred van Leer dropte bijvoorbeeld schoentjes en een pretty tas. Hij had er lieve woordjes bij geschreven om de diertjes moed in te spreken: ‘hup hup’ en ‘dag schat’. On top of it all kreeg het bos heel fancy bezoek van Budha, die helemaal in shiny gouden gewaad aan kwam zweven op een regenboog. Awesomeness. Mr. Budha wenste het gestreste bos vooral veel wijsheid toe en vloog meteen door naar zijn vakantiebestemming, Saturnus. Hij nam gelijk Pipi de droeve Pitbul mee want die was sowieso al helemaal ingestort van de stress. Zeker toen de droeve doggo hoorde dat zijn favo knaagopbjecten, namelijk een slipper en een sneaker, per ongeluk diep in de oceaan bij Zigi de Zeepaard waren bezorgd, kilometers van het dierenbos vandaan. Ahw. Als troostkadootje kwam de hulpkerstman nog snel langs op zijn skateboard, met een dikke roze koffer. Net op het moment dat Buddha en Pipi de Pitbul weg wilden vliegen, duwde de hulpkerstman een nieuw knaagobject in de pootjes van Pipi: een gloednieuwe controller.

Maarre, eind goed al goed? Jazeker te weten! Er was genoeg geld binnengekomen om alsnog een groot kerstjunglefeest te organizen. Én er werden fonkelnieuwe kerstpresentjes door hulpkerstman ingekocht, precies zoals de dieren zelf op hun kerstwenslijstje hadden gezet, wooooo!!!

Allemaal fijne dagen gewenst en see you next monkeymondayblog!

Dit kerstverhaaltje kwam tot stand in samenwerking met de 50-ish hysterische kerstballen die in onze Rotterdamse kerstboom hangen.