Break up breakfast

Ahhh het is weer zover. Ik kan sinds een tijdje mijn ontbijt- en lunchroutine niet meer handelen. Daar bedoel ik mee dat ik niet meer happy wordt van mijn ontbijtstash. Met als gevolg dat er half afgekloven rijstwafels, bananen met een hapje eruit op ontbijtbordjes liggen en opgedroogde hüttenkase in de koelkast een langzame dood sterft. Ik weet ik weet. Ik moet respect hebben voor voedsel (dat heb ik ook) en in deze insane dure tijden waarin de meeste mensen struggelen om rond te komen, mag ik niet aan voedselbashing doen.

En toch doe ik het want het begon structureel te worden. Een monkey die niet of gewoon rommelig eet is een monkey die op de idiootste tijden hangry kan worden. Willen we niet. Dus moest ik ingrijpen. Ik heb daarom in de supermarkt mijn complete ontbijtstash gerefreshed. Dus rijstwafels en knäckerbrod gingen naar het goodbye-universum en volkoren craccottes en vruchtenmuësli zijn sinds vandaag mijn nieuwste breakfast show pony’s. En wat dachten jullie van bu-bye hüttenkase, well hello there vegan kokosyoghurt. Ook mijn go-to volkorenbrood moest het ontgelden: deze is vervangen door afbak-Turks brood. Lekker in de oven krokant laten worden en daarna schaamteloos soldaat maken met humus en groene tapenade, yum.

Stel je voor als crackers en rijstwafels gevoel hadden. Of een hart. Then them would be all heart broken. Want ik heb deze hallo-wakker-worden-units keihard gedumpt. Ai. Maar soms is het gewoon nodig om een aanpassing te doen, voordat verveling in eetpatronen toeslaat. Is ook fijner voor je hersenen want die moeten dan weer even cross fitten qua (opnieuw) ingewerkt worden in nieuwe smaken en structuren.

Always try to stay in sync with yo brekkies but never hook up too long with an old banana. Ja, jullie horen mij.

Hasta Luegooo!