How to betray your fave supermarket

Even in de categorie ‘wist je dat’. Wisten jullie dat ik een beheurlijk lijstje aan youtubers en topics heb die ik volg? Variërend van beauty, asmr, ‘first time hearing’-muziekviddys, crime, 90’ days fiancé updates, seriebloopers tot shoplogs. Ik zit dus heel royaal aan mijn dagelijkse schermtijd. En in een van die random kijksessies (dit keer een boodschappenshoplog van een Youtuber), zette ik het beeld stil op een pak koekjes dat in beeld verscheen. Waar mijn oogjes acuut van gingen sky diven. Het bleken LEMON CHEESECAKE-koekjes van de Jumbo. En hoewel ik verder ging met de YT, was ik voor de rest van de dag beetje van slag. Ik bedoel een bezoekje aan de Jumbo stond helemaal nergens op het dagprogramma. Vooral ook omdat wij de Jumbo systematisch en structureel overslaan bij onze grocery shoppings. En waarom eigenlijk? Kom ik zo op terug. Maar dankzij die lelijke high on sugar and carbs-koekjes op yt, werd de Jumbo opeens een heel ding in mijn planning. Tot zover de rol en invloed van influencers. Letterlijk.

Terug naar de origins van onze huishoudelijke Jumbo-bash. Wij slaan deze gele supermarktvriend altijd over omdat de Dirk van de Broek twee koprollen van huis vandaan is en de Jumbo 2 x 30 vermoeiende koprollen VERDER ligt. Daarnaast #1, wanneer ik naar de Jumbo zou lopen te lopen, dan kom ik eerst de Appie tegen, waar ik een long life supermarktcrush op heb. Daarnaast #2, adverteert de Jumbo niet altijd met hysterische aanbiedingen. De Jumbo heeft geen schaamteloze drieduizend pagina’s tellende reclamefolders en de Dirk wel. De enige interactie die wij hebben met Jumbo zijn hun commercials met acteur Frank Lammers voor de nodige grinnikmomentjes. Maar goed, er zijn gewoon net iets te weinig crushy aanknopingspunten om een Jumbo-boodschappensessie te organiseren.

Maarrrrr. Alles is veranderd sinds vorige week. Omdat ik die cheesecakekoekjes niet uit mijn hoofd kreeg getakeld, ben ik alsnog naar de Jumbo gewandeld. Ik leek wel Alice in Wonderland. Wat een fijne winkel is dit zeg. Moet wel zeggen dat ‘gras altijd groener bij de buren’ hier ook echt gaande was. De veggies leken echt gezondere wangetjes te hebben en het fruit lag er supershiny bij. Maar dan de snoepschappen. Die sla ik zelf altijd over. Maar mijn vriend leeft op candy, dus ik ben inmiddels ook wel aardig getraind in snoepjesspotting. De Jumbo blijkt koning in snoep-inkoop. Er staat daar een klein maar best impressive schap met vooral zoete dingen uit de US en Kellogs cereals die voorbij het random assortiment van Chocopops en Frosties gaan. Ik wist niet wat ik zag. Ook veel exotische soda’s en limonades zeg. En als je dacht dat de kaaskoekjesfamilie enkel bestaat uit kaasvlinders, bolletjes en kaasstengels dan faal je. Hier haalde ik kaasrolletjes (!) met Goudakaasmousse uit de schappen en moest ik daarna een denkbeeldige wielklem op mijn hand zetten. Anders zaten de krokante rolletjes gevuld met La Vache qui rit en Boursin ook in mijn boodschappenmandje. Ok. Deze rolletjes vallen eerlijk gezegd in de categorie mega-overbodig. Want smeer la vache en Boursin op een toastje, of prop het in een bugel en je bent er ook. Let’s keep it sane mensen!

Maar goed. Ik had al snel door dat ik deze supermarkt moest gaan scannen inplaats van grondig inspecteren. Anders had ik de hele toko leeggekocht. In mijn voorzichtige side eye zag ik nog dingen van La Place (want overgenomen door de Jumbo) en een indrukwekkend kruidenarsenaal die de potjes van de Dirk easy overstijgt. Wat een eindbazen hier. Heb vlug nog wat fotootjes gemaakt als proof points voor het thuisfront. Vriend is inmiddels helemaal overtuigd en was sip dat ie niet meekon.
Hasta luego op naar de Jumbo!’

UPDATE: Inmiddels zijn we ‘al twee keer overgelopen’ naar de Jumbo. Dus een shoplog komt er binnenkort aan hoor mensen!