IK HEB SPIJT VAN MIJN FRIETKEUZE

Loaded fries. Het is een fenomeen hoor aka ik trap altijd in dit soort bullshit. Why Aapje, wat happened. Ik leg het uit, maar dan moeten we wel beginnen bij de basis: which side goes by ur fries. Als kind at ik altijd, maar dan ook altijd een frietje zonder. En als ik dan toch eentje te pakken had mét, dan had ik forever ruzie met de belachelijke hoeveelheid die op je kostbare frietjes werden geknald. Hallo, het is niet dat je een muur aan het plamuren bent hè. We hebben het hier over de beste gefrituurde snack ter wereld. Treat them with respect. Jawel, ik was als mini-ramona al een friet-fijnproeveres.

Heel langzaam aan dulde ik mayo bij mijn goudgebakken treasures. Ik at op gegeven moment ook die zak friet met een hele pot mayonaise eroverheen ja. Maar eerlijk gezegd is dat per ongeluk gegaan in mijn studententijd. Als je lam bent en om vier uur ’s nachts nog een bakje friet mét bestelt, dan ben je niet zo fijnproeverig meer hoor. Anno 2023 vind ik een frietje mayo dan ook best lekker, mits het om een kloddertje gaat. Bij de frietenboer bestel ik ‘m dan ook standaard met hysterische handgebaren ‘maar een heeeel klein beetje mayonaise alsjeblieft!’. Aanstelster.

Maar goed, loaded fries. Mijn misstap die ik af en toe maak, vooral als ik supertrek heb en ik overmoedig word. Zo ook laatst na een avondje Guardians of the Galaxy, de afscheidsfilm (muhu). Boyfriend en ik besloten de American blockbuster in stijl af te sluiten bij The Goat. Een hipster Rotterdamse snackbar Amerikaanse stijl met onder andere de chicken&waffles, de chilli burger en daar issie dan, de loaded fries on the menu. Ik kreeg waarschijnlijk kortsluiting en vergat direct dat ik geen kilometer saus op mijn friet duld, want tòch en alsnog bestelde ik de loaded fries met kimchi mayonaise. Die fatale kortsluiting was gaande omdat ik me blindstaarde op dus die kimchi. Ik zou deze Koreaanse pickles namelijk letterlijk overal op kunnen zetten. Dus ik dacht: al is het loaded met mayo; de kimchi wordt mijn reddingsboei man.

Recap: ik heb van mijn loaded kimchi fries een pretty foto voor op de grams gemaakt. Maar daar stopt de euforie. Want o, o, wat was het weer een struggle om door die shipload on mayo heen te moeten roeien (met me friet als peddels). Nog voor ik begon met eten, was ik al zwaar teleurgesteld in mezelf. Dat heerlijke bordje friet, bedolven onder een lavagebeurtenis aan mayo. “ Het zijn LOADED fries dus ja”, merkte boyfriend nog droog op. Ik heb vanaf dat moment gezworen nooit meer in de loaded fries mind fuck te trappen. Hoe waanzinnig de toppings ook klinken. Binnenkort gaan boyfriend en ik NYC onveilig maken. Misschien dat ik daar wél eentje ga verorberen. Om het af te leron.