Je bent een zomeroutfitweigeraar

Nederlandse mensen zijn grappig in de zomer.
I mean, bij de allereerste zonnestralen is er in eerste instantie nog sprake van een soort zomerse werkweigering aka de winterjas gaat nog aan wherever he go. Ja toch. Ook al is de weersvoorspelling minstens twintig graden op de eerste officiële warme lente- of zomerdag, het wantrouwen blijft gaande. Dus weigeren nog veel mensen hun berenvel osso te laten. Kun je lachen rond het middaguur wanneer de temperaturings op is gelopen tot 20 graden plus. Zie je allemaal mensen geïrriteerd rondlopen met complete wintergarderobe om hun armen gedrapeerd. Wandelende kapstokken zijn het lol.

Het kan ook compleet de andere kant op gaan tho. Hollandse peoples die bij de eerste zonnige stralen hun meest sappigzomerse oufitjes gaan lopen showen. Maar in hun optimistische bui vergeten dat Hollandse zomers meestal ijskoud beginnen. Ik zie jullie hoor, ja jullie bij de metrohaltes. In jullie veelste afzichtelijke zomercarnavalfitjes, inclusief blote melkflessen en inclusief oorwurmhoofd, want koud. Ik hoor jullie tifi’s gewoon klapperen van de acute diepvriestemperaturen.

Misschien ideetje om die koppige winterslaappersonen te koppelen aan die wandelende kantoorcocktails? Ga lekker brainstormen met elkaar en share jullie diepste gevoelens over zomerjurkjes en tussenjassen die we op het moment suprême allemaal niet in onze stash hebben.

Dan komt vast de ideale Hollandsche zomeroutfit tevoorschijn: een bloemendress of Hawaii-overhemd. Helemaal gelayered met een door oma gebreid, langgerekt vest tegen de nasty westenwind. Lekker gaan met die Hollandse zomerbanaan.

PS: ‘zomeroutfitweigeraar’ is ultiem Scrabble-materiaal of niet?!