Kater tegen kater

Een kater tegen een kater. Yep. Dat is het enige wat zou helpen in deze rouwperiode. Als je partij vier zetels verliest, dan heb je recht op gratis zakdoekjes voor een jaar. En een speciaal hoekje met fluffy kussens om in uit te huilen. Maar wat nóg beter zou helpen is een fluffy animal. That’s right. Mijn vriend en ik denken weleens aan het hebben van een fluffy beest voor in huis. Dat het een kat zou worden waren we al snel eens. Aka we zijn te lui en te beroerd om een doggo in weer en wind te moeten uitlaten. Ja, je kunt maar beter eerlijk zijn hierover toch?

Terug naar onze catwish. Een kater tegen een kater. Nou hoeft het niet per se een kater te zijn. Maar ik kan je wél vertellen dat mijn eisenpakket nogal onrealistisch is, thanks to TikTok en memes in general. Tiktokkatten zijn om te beginnen net cabaretiers met hun droge gevoel voor timing en gestuntel. Nou lach ik sws al elke dag met die grappenmaker van een vriend van mij in huis, wat al intens luxe is. Maar een fluffy clown op vier pootjes erbij is natulek whats-not-to-like-materiaal om eens goed te overwegen. Daarnaast: Ik wil sowieso een mollige kat. Want ik wil lekker kunnen knuffelen, dus geen bony ass tegen me face, dank u. Qua karakter mag de kat superongeïnteresseerd zijn (hallo, dat zijn sws alle katten). Maar de kat moet wel een intens hoge kroelfactor hebben. Dus wanneer ik ‘m op schoot neem, dat kat ook meteen transformeert in een warmtekussentje voor op de bank. Heerlak. 

Sowieso geen zwarte kat. Want eng. En ik ga goed op asielkatten op leeftijd. Want die zijn lekker lui en chill. Precies wat ik nodig heb na een lange thuiswerkdag werken. Dan trek ik echt geen kat met ADHD hoor. Maar dit is al complicerende factor. Want vriend wil juist een kitten die je helemaal kunt opvoeden met speeltjes, compleet met een catification-proof huis met krabpaal en toys. Een mandje in de vorm van een ananas of avocado vind ik nog wel lachen. Maar een complete kopie van de A21 tegen het plafond aan, zodat de kat lekker kan cruisen, vind ik te ver gaan.

Oh ja. Die bejaarde kat moet wel soort van jong van geest zijn. Want als ik de kat een jasje aan wil doen, een hoedje of shades, dan moet ie niet gaan eh lopen te mauwen. Baasje is nogal van de grams, dus af en toe lekker gek doen met een catselfie, moet kunnen toch?

Kortom: een bejaarde kat met humor, overgewicht en veel fashiongevoel is welkom in our osso. Meanwhile verdrijf ik de verkiezingskater wel met wat drankjes uit de koelkast. Komt goed.