Make Midgets Great Again

Na de overweldigende reacties op mijn idee om een fashionblog voor midgets te starten, is hier dan mijn eersteling. Een heerlijk blog over minimode met een heuse fashionshoot op mijn favoriete Bi-Bu-Bali. Met kleding die ik zowel thuis als uit draag. Ik noem een shirt om in uit te brakken én om in te shinen op straat. Of wat dachten jullie van een blouse geschikt voor het zware kantoorwerk en om een avondje in te zwierelieren tegelijk? En het allerbelangrijkste: alles is 100% midgetproof.

Durf de dork in je accentueren
Het donkerblauwpaarse shirt met ‘Dork’ erop kocht ik een paar jaar terug op de mannenafdeling van Topshop in Bali. Ben er echt verknocht aan en huppel er graag thuis in rond. Nu de de trend met bedrukte shirts opnieuw wordt geplugged alsof zinloze opdrukken nooit eerder fashionable waren, kan deze ook prima op een spijkershort. Minpunt: het is echt hardcore, degelijke katoen en maat XL. Dus ik prop me een ongeluk om het shirt in short weg te werken. Pas dus op dat je uhm geen propje wordt. Of wat tegenwoordig ook (weer) helemaal hip is: leg een knoop schuin voor in le shirt en klaar is klara.
Conclusie: Propje of niet, origineel is het allemaal wel. Beter dan dat random ‘Boef’ of erger: ‘Girlboss’ op je borst.

Wat er onder de streep overblijft
Ik hou wel van een streepje. Alleen moet je daar verschrikkelijk mee oppassen als je klein bent zoals ik. Niet te brede strepen maar ook weer niet te ielerig. De streep die ik op de foto draag vind ik precies goed. En geinig, vanwege het op de feauteau niet zichtbare, subtiele glittertje erin plus de mooie navykleur. Minpunt: het is nogal dikke katoenen stof dat nergens flatteert. Waarom dan toch gekocht? Is dit serieus een vraag? Enfin, we moeten door. Voor de foto heb ik het shirt in een strandsetting geknald en gecombineerd met m’n witte Ariana Grande-heels om een *kuch* beachlook te creëren. Whatever that may be.
Hoe ik dit shirt verder draag:
– in de zomer als shirt over bikini als het fris wordt
– op een donkere skinny. Geen witte, om het Libellevrouw-effect te vermijden
– als thuisshirt nummer 3001

Bloemenmeisje maar dan niet truttag
De schöne bloemenunit in zwart, fuchsia en petrol, met de nu zo gehypte jaren zeventig flaremouwen heb ik gescoord bij &OtherStories, het upscale zusje van H&M. Ze hebben prachtige items met superb pasvorm en mooie details in de afwerking. En lieve midgets, ze gaan tot maat 34(!). Deze blouse is een maat 36 in de wetenschap dat rayon nog een beetje krimpt in de was. Het wordt in elk geval een van de supersterren in mijn kast want heul multifunctioneel. Kan naar werk met een scherpgesneden zwarte pantalon of, casual met shorts vol rafels en gaten, alsof een pitbull je net heeft aangevallen. En zeer draagbaar naar feestjes. Gewoon pimpen met slechts één hysterische SIGNATURE-oorbel in je arme oorlel en fissa kan beginnen. Conclusie: deze blouse is een lekker ding voor lekkere midgets.

vlnr: shirt van Topshop for men, stilettosandalen: &Otherstories. Shirt: Brandy&Melville, bra H&M. Blouse: &OtherStories, jeansshort: H&M. Shirt: Zara, pumps: shoppingmall Manado
vlnr: shirt van Topshop for men, sandalen &Otherstories. Shirt Brandy&Melville, bra H&M. Blouse &OtherStories, jeansshort H&M. Shirt Zara, pumps shoppingmall Manado. Montuur Bryce van Ace&Tate

Classy sexyness
Nog een shirt in de categorie ‘streepjes mogen’, maar dan subtieler, is dit exemplaar in rood-gebroken wit. Van ragfijn katoen met superdiepe V-hals. Typisch zo’n shirt waar je zichtbaar lingerie van het type classy lady onder kan en mag dragen. En omdat in de moderepo’s van nu, de meeste modellen superoningeïnteresseerd slash zwaarmoedig slash poepsjagrijnig met ‘ik heb warrig haar door haarlak maar het moet natuurlijk lijken’ kijken, ziehier mijn poging daartoe.
Conclusie: Als je klein bent, probeer dan het accent te leggen op de dingen die je zelf het mooist vindt. Heb je korte beentjes maar een mooi decolleté, you know what to do.

Mijn midgettips
– prints en teksten. Het mag allemaal, mits gecombineerd met verder rustige items
– wanneer je shirts en blouses graag maatje groter draagt, let dan op de stof. Het moet makkelijk weg te moffelen zijn in je broek of rok

PS: die geweldige zwarte stilettosandalen gezien op de Dork-foto? Ja? Dan zeker niet goed opgelet want ik doe hier aan ernstige schending van de klassieke moderegel die luidt: draag bij voorkeur nudeleurige shoes op blote huid, dan verleng je optisch je benen. Moraal van dit verhaal: dat het hoegenaamd niemand boeit. Want je draagt wat je zelf lekker vindt, zolang je niet voor paal loopt. Laat je look dus altijd ff checken door een objectieve freundin/vriend. Of beter: kweek een flinke portie zelfvertrouwen. Shinen met je fijne petite postuur doe je zelf, heb je niemand anders voor nodig. Succes, kus en tot de volgende fashionpost!