Meer Kim K. en minder hipster koffieblends a.u.b

Vorige week heb ik me weer een breuk geshopt aan… plastic bewaarbakjes (ik doe even rollende ogen naar mezelf want ja, ik heb een bakjesafwijking). Maar luister dan. Die dingen waren in de aanbieding bij de Dirk, je-weet-wel, de supermarkt waar je éérst langs de koopjeskraam loopt, voordat je je échte boodschappen überhaupt kunt doen. Teringlijjers zijn het. Maja voorlopig liep ik wel door de supermarkt met een karretje vol opgestapelde plastic bewaarbakjes waar ik nog net een komkommer, brood en koffie tussen kon stacken. Maar waarom ik per se 14 dezelfde bewaarbakjes kocht wil ik toch even kwijt: Ze hebben namelijk allemaal de Kim K.-vibe aka ze zijn allemaal NUDE-kleurig. Jaaaa, mijn favo kleur voor heel veel dingen. Lees deze blog anders even over mijn nude-obsessie. Daarnaast waren deze bakjes een typische ‘i need this in my life’. Omdat ik me al een tijdje ergerde aan onze collectie doorzichtige bewaarbakjes met afzichtelijke lichtblauwe of paarse deksels. Zo hinderlijk dat deze spuuglelijke plastic apparaten nergens aansluiting vonden in ons interieur. Daarom. Nu straalt mijn keukenkastje ten minste rust en chique-heid uit. Thanks to de Kim K.-bakjes.

Ook vorige week: omw to work haalde ik op Rotterdam Centraal een La Place koffie-to-go. Normaal gesproken pak ik altijd de Kiosk-koffie, maar La Place zat strategisch iets dichter bij mijn perron. Ik heb spijt van die keuze gehad man. Mijn bakkie La Place-pleur bleek naar die afschuwelijke hipsterblend te smaken waar ik echt de schurft aan heb. En met hipsterblend bedoel ik de blends die ze serveren in zo ongeveer alle gehypete koffietentjes die Nederland rijk is: Standaard met “een zuurtje” en tonen van bloesems. Hallo, bloemen zet ik nog altijd in een vaas hoor, wat jullie? Dan het zuurtje. Koffie staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Ramvol ronde, volle smaken. Als ik iets zuurs wil dan lees ik wel random comments van Gerda op de socials. Nee, dan mijn favoriete koffie. Geen enkele koffiebar kan tippen aan de huismerkkoffiecups van de Dirk. Yep, that’s right. Deze bloedsimpele supermarktkoffiecups smaken lekker stevig met hints van haver en chocolade. Echt coffee with balls. Met je zure smaakjes en bloemenmaniertjes.

Van het weekend was ik bij een betonparty waar ook de meest besproken Nederlandse socialite van het moment aanwezig was. Ik realiseerde me opeens hoeveel intense bagger deze persoon over zich heen krijgt. En hoe naar me dat lijkt. Ik zag vooral een kwetsbaar iemand die het niet verdient zulke hoeveelheden shit over zich heen te krijgen. Ook zag ik een face dat minstens drie lagen make-up minder nodig had. Want onder die lagen zat al een mooi basisgezichtje dat misschien wel meer aandacht verdient dan ze zelf beseft. Maar maybe voelt ze zich wel veilig met zo veel (pla)muur erop/eromheen. Om al die spuuglelijke online comments en zurigheid een beetje te kunnen battelen. Wie weet.

Wat zou de wereld mooier en natuurlijker zijn met meer rust, minder zurigheid, meer liefde, minder make-up en a lots of Kim K.-kleurige opbergbakjes. Ik zou het wel weten.