Mijn amateurcheerleadercarrière be like

 1. Kansas City Chiefs
 2. Miami Dolphins
 3. Dallas Cowboys
 4. Houston Texans
 5. Cincinnati Bengals
 6. LA Chargers
 7. Tampa Bay Buckaneers
 8. LA Rams
 9. Washington Football Team
 10. Chicago Bears
 11. Jacksonville Jaguars
 12. Carolina Panthers
 13. Denver Broncos
 14. Pittsburgh Steelers
 15. Atlanta Falcons
 16. Arizona Cardinals
 17. Baltimore Ravens
 18. Los Angeles Raiders
 19. New York Giants
 20. Tennessee Titans
 21. Seattle Seahawks
 22. New Orleans Saints
 23. Philadelphia Eagles
 24. SF 49
 25. Minnesota Vikings
 26. Detroit Lions
 27. Green Bay Packers
 28. Cleveland Browns
 29. Buffalo Bills
 30. Indianapolis Colts
 31. New England Patriots
 32. New York Jets

Hatseflatselings. Tweeëndertig American Footballteams random uit me hoofd onder elkaar gezet. Jajaja, ik heb ze er allemaal ingeramd thanks to a) mijn voorliefde voor rijtjes, jaartallen en events stampen op de middelbare school en b) boyfriend die helemaal bezeten is van de Superbowl en die vooral wil dat ik met hem de Superbowl uitzit (op ongristelijke tijdstip Nederlandse tijd uitgezonden snap je). Waar ik vorig jaar nog met hangen en wurgen en loodzware oogjes de halftime show met Shakira en Jlo haalde (en daarna volledig instortte op de bank), besloot ik het dit jaar anders te doen. Mijn vriend vraagt sowieso altijd vrij, zodat ie de dag na Superbowl wat uurtjes bij kan slapen. Prima dacht ik, dan boeken we voor 2021 en avondje Hilton op Superbowl-avond. Maken we er meteen een mini-Superbowlvacay van. Want je moet wat met de corona. Dus sleepten we vorige week zaterdag onze hutkoffers vol Amerika-gadgets, de ondergesneeuwde metro in, richting Hilton Rotterdam aan het Hofplein.

Geloof me, ik heb de rest van de middag en avond tegen een hyperzenuwachtige boyfriend aangekeken (‘Tom Brady gaat winnen met de Buckaneers’) en ik had een binnenpretje omdat ik de week daarvoor pompoms bij feestwinkel.nl had besteld en die units samen met een amateurcheerleaderpakje in de hutkoffer had gegooid. Spolieralert: omdat ik later die avond, zeven mins voordat de wedstrijd begon, ook al helemaal kaolo superbowly zenuwachtig zat te zijn, versprak ik me bij mijn heftig ingestudeerde cheerleader-yell. Ik zei geen KAN-SAS CI-TY CHIEFS maar KAI-SAR CITY CHIEFS lol smh. En dat terwijl ik helemaal niet van Kaisar Chiefs-liedjes hou, good lawd. Maar goed, de Tampa Bay Buckaneers wonnen vet van de KANSAS City Chiefs. En ik? Ik lag tijdens de halftime show van the Weeknd net zo hard in coma als vorig jaar. Alleen was de locatie wel next level: Hilton Rotterdam Room 805 met uitzicht op het meauie Stadhuis. En werd mijn 2e poging (ik zei poging hè) om de Superbowl uit te zitten, de volgende ochtend rijkelijk beloond met een superfijn hotelontbijt #ikrekenhetgoed