Mijn eerste broodje aap van 2021

Op maandag 4 januari as in today, vind ik eindelijk mijn nepwimper terug op de badkamervloer. Net zoals bijna heel 2020 ‘nep’ was zoals ze hier in 010 altijd zeggen als iets compleet ruk is.
Of? Nep was het zeker en wimper heb ik terug. Maar de vrijheid die we allemaal zo vreselijk willen, is nog niet terug helaasch.

Maar was 2020 dan echt zo intens slecht gefabriceerd? Om te beginnen ben ik gezond gebleven. De mensen om mij heen gelukkig ook. Een paar (milde) corona-gevallen daargelaten. Mijn collectie mondkapjes is inmiddels impressive. Voor elk outfitje een passend kleurtje niks meer aan doen. Lekker belangrijk maar hee. En ondanks dat de hele horeca- en cultuursector aan het infuus lag, heb ik toch wat fijne borrelmomentjes, koffiedates, theater- museum- en biosdates op de grams weten te zetten ehm weten te regelen. Verder stond ik in de halve finale van de NK Poetry Slam in Tivoli, was ik stemadviseur tijdens de Poetry Slam finale Rotterdam, schreef ik short copy voor mijn trouwe opdrachtgeverts en heb ik meegewerkt aan een heuse Rotterdamse poëzieroute-app alles. 2020 was dus zéker niet zonder creatieve vibes. Alleen smaakte het geheel als een patatje zonder: Lekker crispy, maar met mayonaise was het toch iets nicer geweest. Verder heb ik afgelopen december vijftig crunches eh vijftig kerstballen gekocht en mezelf nul komma nul covidproof exercises, maar daarentegen wel enorm veel chille coronia bankhangsessies gegund. Endus 50 fakking kerstballen ingeslagen. Hamsteren next level zal ik maar zeggen maar alles beter dan Gerda die wc-papier hosselt. Zal ik de Thuisbezorgd en Ubereats ook nog ff op een rij zetten? En alle extra munchies en snacks die mijn vriend en ik kochten bij Dirk onder het mom van ‘het is coronia en daarom moeten we goed snacks stacken’? Kan allemaal hoor. Ik ben iig heel erg lief voor mezelf geweest. Burp. Maar ook zeker voor mijn vriend. Hem gunde ik ondanks de pandemie een sprankelende surpriseverjaardagsfeestje met een handjevol vrienden. We zouden naar NYC in september dus toverde ik onze maisonette om tot een Amerikaparadijsje om nooit meer te vergeten. Verder was de zomer mooi. De barbecue had een vast shine-plekje op ons balkon, de sate ayams ontelbaar. Rockanje, Valkenburg en een tuinfeest in het Zevenkampse waren lichtpuntjes tussen de persconferenties door. Alles onder het genot van locktails en weer die handvol fijne vriendjes. En genietings dat het was man man man. Misschien juist vanwege het besef dat je vanaf nu kleinschalige dingen moest leren eren. Daarover gesproken: ondanks alle versoberingen hadden we toch vette feestdagen en een knaller van een kerstboom geregeld. En had de Sint toch moeite gedaan om dingen in onze air maxsneakers te gooien. Waar die ouwe zin in heeft met deze pandemie, maar goed. En ondanks het feit dat politiek en covid als water en vuurstrijders tegenover elkaar stonden, heb ik gewoon in mijn CDA-pyama thuis door zitten werken. Heb ik drie fractiedagen gehad en iedereen op gepaste afstand kunnen zien en spreken over ons geliefde onderwerp; de poletiek. Sprak een strijdlustige Hugo de Jonge met ons, ondanks alle shit die deze man over zich heen krijgt all day long en doet Wopke Hoekstra het helemaal prima op de zoom. Werken in een politieke arena, zeker met de pandemie, is als met zwaard te paard het slagveld oprennen. Of als een aap met een tros bananen de boom in klimmen. Wat jij wil. Was 2020 dan echt ruk? Nope. Ik liet een supermooie tattoo zetten, neefje Yven werd geboren en Kraantje Pappie krijgt ook een kind van mijn nichtje, woooo. On top of it: ik word alweer tante want me zussie krijgt er ook een kindje bij. Wat een rijkdom! Weet je wat ook rijkdom is? Als je al je besties niet kunt knuffelen maar wel van elkaar weet dat je knetterveel van elkaar houdt. Ook dat legt coronia haarfijn bloot. Awesome.

En terug naar mijn gevonden voorwerpen: mijn nepwimper is ergens op nieuwjaarsnacht om 5 uur sochtends van m’n lamme oog gevallen toen wij thuiskwamen van het meest waanzinnige nye-feesje ooit. Geen betere afsluiting van dit intense jaar, gevierdgedronkengefeest met onze fijnste vrienden (you know who you are).

Nou 2021, vertel: hoe istie nou?!