Mijn favoriete Apotheek a/d Boulevard

Ok. We gaan het deze druilerige zomermaandag hebben over voorkeuren. De grondrechtelijke vrijheid die je hebt als mens om een voorkeur ergens over uit te spreken. Bijvoorbeeld dat je in een restaurant eerst van een hysterische sommelier moet aanhoren welke fancy wijnarrangementen op de kaart staan en jij vervolgens keihard ‘doe mij maar een biertje van de tap’ kiest. Omdat het kan.

Of dat je bij een willekeurige vaccinatie kunt kiezen welke arm je de komende half jaar vrijwillig een paar weken compleet buiten werking laat prikken. Niet omdat het kan maar gewoon omdat vaccinatiepijn gewoon ruk is.

Heel veel dingen kies je bewust/onbewust. Je kiest voor vlees omdat je geen gereïncarneerd konijn bent en leeft op veggies. Of dat Temptation Islandgasten altijd voorkeur hebben voor blond. En stupid. Dat is geen voorkeur maar gewoon domme pech dat je geboren bent met te weinig zuurstof. Waardoor je denkt dat wandelende siliconenpopjes bijdragen aan het mondiale klimaatvraagstuk.

Alora. Voorkeuren hebben lijkt daarom zoiets gewoons, iets waarbij je niet echt hoeft na te denken of een reden voor hoeft te hebben. Totdat je bij je verhuizing naar een ander deel van de stad een andere apotheek ‘krijgt toegewezen’. Yep, that’s me. Omdat ik simpelweg geen voorkeur had voor een bepaalde apotheek. Als ik maar met de juiste, geaccrediteerde pilletjes naar buiten loopt te lopen. En niet met een lading shady capsules die van een pallet zijn gevallen op de A24, ja toch. Totdat ik een keertje een recept ging ophalen bij mijn nieuwe buurtapotheek. Nou ja, nieuwe, nieuwe. Zeg maar gewoon skeere, aftands betonnen bunker-gebouw uit de jaren 80. Kapotlelijk en oud. No other words to describe. Had ik lelek al genoemd? Naast het feit dat deze apotheek in een gebouw in verval huist, zijn de apothekersassistenten ook al jaren in verval. Dat zeg ik omdat ik helemaal niet goed werd van hun oorwurm-vibes. Onvriendelijk, nurks en onverschillig. Ik was geshockeerd next level.

Terug naar voorkeuren. Door de jaren heen krijg je voorkeuren voor dingen. Gevormd door je opvoeding, ervaring en/of persoonlijkheid. Sommige dingen vallen niet per se onder voorkeur maar dénk je dat een keuze gewoon prima voor je kan worden gemaakt. Want hee, wat kan er nou precies misgaan met een goddamn apotheek dan? Precies, álles. Lees het voorgaande anders nog een keertje.

UPDATE: ik heb me zojuist ingeschreven bij de apotheek van mijn vriend. De apotheek waar ik al een tijdje intens jaloers op was. Het gaat om apotheek Nesselande vlakbij de boulevard. Een cute lil apo, maar pretty and shiny. Het ruikt er lekker en alles ziet er megamodern uit. And above all: het personeel is er superaardig. Alsof ze hier de vrolijke boulevardstrandvibes elke dag meenemen de apotheek in haha. Anyway, het doet wat met mijn mood zo’n heerlijke frisse pillenwinkel. Ook al doneer ik money aan de farmaceutische industrie door op zijn tijd medicijntjes op te halen. So be it. Ik zal het hier doen, met liefde.