No fomo on our holiday

Vacay-voorpret is bijna het leukste onderdeel van de hele holidaytrip zelf. I mean, je mijmert over je meest favo vakantiebestemmingen, wat je daar allemaal qua genietings gaat zien, doen en eten. Mijn vriend en ik zijn gelukkig compleet gesychroniseerd qua wat we leuk vinden. Bestemmingtechnisch zijn Azië en de VS torenhoog favoriet. Ikzelf voeg daar nog Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika aan toe. Die laatste wás eigenlijk no point of interest bij mijn vriend. Maar sinds Wie is de Mol van afgelopen seizoen, waar alle deelnemers de meest zieke opdrachten moesten doen in het prachtige Kaapstad, is Ronald om, yay.

Naast Azië en VS zijn we ook totally van de steden(trips). Complete focus op stad A en dan helemaal tot Z binnenste buiten keren wat betreft food, sight seeings, people en cultuur. Heerlijk. Komen we na onze ‘Yay on Holiday’ direct aan bij agendapunt ‘Nay on Vacay. Je hebt namelijk mensen die elke vakantiedag cravings hebben voor het strand. En cocktails. Zo overdreven dit weer. Wij hebben ook liefde voor de zee en strand, maar niet elke dag. Als ik bijvoorbeeld een week Kreta zou boeken en alleen op het strand zou bankhangen, dan zou ik aan ernstige fomo lijden. Dat ligt gewoon aan mijn natuurlijke hang en nieuwsgierigheid naar andere landen. 

Dus wil ik de sfeer proeven. Het eiland doorcrossen. Knusse authentic eettentjes opzoeken waar geen hysterische toeries een bord friet weg zitten te vreten. Gezellige eilandpeoples leren kennen. Dat werk. Dat mis je allemaal als je alleen maar op dat godvergeten stuk gele potgrond gaat zitten bakken. En what about aan het einde van de dag lekker een tukje doen op het strand? Ja natuurlijk wel! Dan geniet ik ook helemaal extra van die paar uurtjes zandhappen en cocktails met schelpstukjes atten. Als een soort spa-afsluiting van een intensief verkenningsdagje. Ja toch.

Vriend is precies zo. Die gaat op zich ook prima op destrandleven. Maar dan wel met volleybalvibes of als deelnemer op het WK Frisbee. Snap je. Zee en strand kan dus prima met ons. En wij met hun. Maar zwemmen? Dat doen we dan weer liever in een heerlie overzichtelijke infinity pool. Zonder het risico dat je gephotobombed wordt door een haai of een leger zee-egels. 

Having that said. De tickets voor onze nu al legend NYC-trip is geboekt. En er zit alles in waar we zo goed op gaan: de food, de mensen (kijken), de cultuur, de architectuur en de historie van deze insane city. En mochten we cravings hebben voor strandvibes: Coney Island en Sandy Hook staan al op het lijstje hoor. Of moeten we verslag doen van Jersey Shore?!