Super Bowl equals superkleine oogjes

 1. San Francisco 49ers
 2. Tampa Bay Buccaneers
 3. Miami Dolphins
 4. Carolina Panthers
 5. Jacksonville Jaguars
 6. New York Jets
 7. Washington Commanders
 8. New York Giants
 9. Chicago Bears
 10. Baltimore Ravens
 11. Arizona Cardinals
 12. Seattle Seahawks
 13. Cincinnatti Bengals
 14. Buffalo Bills
 15. Dallas Cowboys
 16. Minnesota Vikings
 17. Las Vegas Raiders
 18. LA Rams
 19. Denver Broncos
 20. New Orleans Saints
 21. Pittsburgh Steelers
 22. New England Patriots
 23. Cleveland Browns
 24. LA Chargers
 25. Kansas City Chiefs
 26. Indianapolis Colts
 27. Philadelphia Eagles
 28. Green Bay Packers
 29. Detroit Lions
 30. Houston Texans
 31. Tennessee Titans
 32. Atlanta Falcons

Alstublieft en geen dank. Deze 32 NFL footballteams heb ik voor jullie opgeschreven. Uit m’n hoofd dus he.

Ook gaande: dit blog schreef ik met de kleinste oogjes ever. Gek hè als je de Super Bowl kijkt, tot en met Riri’s half time show. Ik lag afgelopen maandag 13 februari om vier uur ”s ochtends in bed. Mi gudu.

Sinds mijn vriend en ik in de verkerings zitten, heb ik een supergrote upgrade gehad in series kijken (the Sopranos, Breaking Bad, Dexter en alles van DC en Marvel). en het kijken en begrijpen van voetbal, Formule 1 en American Football. Van dat laatste sportevenement doe ik de afgelopen drie jaar mee met de traditie van boyfriend: opblijven voor de Super Bowl en de dag erna vrij nemen want moet de roes ervan uitslapen toch.

Van die drie pogingen om de totale Super Bowl te bingen, ik zeg opzettelijk pogingen, zijn ze bijna allemaal mislukt. Of ik lag al onder een dekentje toen de teams nog niet eens op het veld stonden. Óf ik miste de meesterlijke half time-shows alsnog, omdat ik al bedolven lag onder stacks van loungedekentjes. Te dromen over een carrière als cheerleader. Daarover gesproken: twee jaar geleden tijdens die kaolo ongezellige pandemie, boekte ik voor de Super Bowl-nacht een kamer in het Hilton aan het legendarische Hofplein. Als verrassing voor mijn vriend kwam ik binnenhuppelen in een homemade cheerleaderpakje inclusief pompoms gemaakt van slierten plastic van een Dirk boodschappentas. Nou jullie weer.

Anyway. Sinds ik dus een NL-vrouwtje ben geworden die nog steeds de ballen snapt van het spel, heb ik als exclusieve hobby, het uit m’n hoofd leren van alle 32 Nfl-teams. Met succes btw. Ik denk dat ik het vooral zo leuwk vind om die Amerikaanse steden of deelstaten te onthouden waaraan die teams hun naam te danken hebben, omdat ik op school altijd veel liefde had voor topografie. En geschiedenis. Waardoor ik goed ben in rijtjes (jaartallen en gebeurtenissen) stampen. Call me a nerd don’t care long hair.

Dit jaar zat er trouwens opeens een gapend gat in mijn nlf-memory: bij het opschrijven, zat er opeens een sinkhole, een gapend gat van maar liefst ACHT teams in mijn lijstje, bruhhh. Je moet die 32 teams ook wel regelmatig in je hoofd bijhouden hè. Volgend jaar willen vriend en ik de Super Bowl als gig naar de next level tillen: het vliegtuig pakken naar de Westkust van de VS en daar onder het genot van een Budweiser of twee NFL kijken in zo’n American diner, heerlie.

Dit jaar mogen de Kansas City Chiefs met de eer shinen, helaas voor de Philly Eagles tho.

See yall next year folks!